Kon var påängen !

Den som inte förstår skämtet i rubriken är dummare än mig.

Brudkvällen startade med att jag häftade mig själv i fingret, aj. Sen blev det bara bättre! Chill o mys! :D Så kul o träffa er igen, blir inte så ofta nu när det är praktik istället för skolan. Skämdes en aning över min svimningsattack när Joanna berättade om sina arbetsuppgifter på sjukhuset. Människan får ju stå på en trappa över patienten på operation och inspektera (haha, längst upp på trappan med pompoms och megafon ba, "PATIENTEN, JUST HAVE A LITTLE PATIENCE!!") och även assistera under själva ingreppet. Hålla upp magkanten som kirurgen skärt upp, hålla i tarmarna och fettet inuti magen. Fritz på hög nivå!

Gårkvällen kunde ju gått bättre. HAHA (med en touch av ironi). Men jag hade grymt kul med tjejerna och lärde känna en ny galen tjej, Bea! Soulmates! <3

Måste berätta en till pinsamhet som hände på sjukan i torsdags! Vi var en sväng till klädförrådet och skulle hämta ett par tältstora patienttrosor, och då var det ett gäng personal därinne som skoja och stoja. En av dem kastade helt plötsligt ett par trosor i huvudet på en annan personal, och utbrast: "såhär känner jag mig idag!" De började diskutera humorserien Mia och Klara (äälskar den!!) och jag snappade snabbt upp stämningen och slog på flumfaktorn (alltid nära!).
Jag hoppade rakt in i gruppen personal och utbrast en "Gulletussan"-klassiker, "Har du BOARN?!"
De kollade på mig som om jag just stigit ner ur en UFO-farkost.

Peace!

[Freeeh-dauug]

Äntligen helg och jag är sjukt pepp på fest! Även fast jag ligger back 2000:-  så kommer detta bli en sjukt lyckad kväll! Känner det! :D

Jag har tagit slut på mina 3000 fria sms denna månad, så det är därför jag inte svarar inom 2 nanosekunder! :P

Sista dagen på hjärtintensiven på sjukan idag. Sjukt (höhö, fyndigt!) sorgligt faktiskt! Jag trivdes jättebra där och gick och förälskade mig i två patienter där! Så grymt gulliga! Jag fick ett starkt infall att sätta på dem varsin stor, svart plastsäck och smuggla med dem hem...Ganska normal reaktion då jag inte har kvar någon mor-/farförälder :( sedan länge. Har inte ens träffat farmor och morfar.
Men jag tog mitt förnuft till fånga, och lät dem stanna kvar! En anhörig till den ena gav mig en fet godispåse idag, så söt! Åh, saknar dem..!

Eftersom mitt konto ständigt ligger på minussidan ("leva livet-sidan") så har jag bestämt mig för att söka jobb! Känner mig riktigt hoppfull faktiskt! Har knåpat ihop ett grymt cv som jag inte kan sluta läsa, för det är så bra! Funderar på att hyra en helikopter, och ösa ner cv:t över stan..Typ: "Se upp i backen, CV nacken!!" Har nog ganska bra effekt skulle jag tro!
Har tänkt gå runt till halva stan i helgen, ta dem med storm, och avsluta med att stoppa in ett CV i munnen på dem. Touché!

Min födelsedag närmar sig med stormsteg och jag kan inte vänta! Nästan exakt två månader kvar! Börjar fundera lite på hur jag ska fira att jag blir myndig..Vore rätt schyst att hyra nåt ställe och bjuda alla vänner och bara shaka hela natten! Måste skaffa mig ett jobb så jag har råd med DJ o grejer...höhö.

Nej, nu är det dags för mig att springa till bussen, ser fram emot en grymt kul kväll med mina älsklingar! Ska på fest utåt landet, att välta kor is the shit!

Ha en galen fredag! Det ska jag! :-*

Dr. Izzie Stevens i korridoren!

Grymt rolig dag på praktiken, hjärtintensiven, idag! Jag lever ut mina sjusköterske drömmar för fullt! Idag fick jag vara med på en defibrillation, ni vet en sån där "CLEAR! KAPIIISCH!" (fast det var inte jag som gav elstöten, haha), gjorde stick i fingret, mätte blodtryck och massor mer! Känner mig mer och mer säker på vad jag vill göra i framtiden, barnmorska! För att bli det måste man plugga till sjuksköterska först, 3 år, sedan jobba ett år, och sedan plugga vidare till barnmorska, 1 år. Sammanlagt 5 år! Fritz. Men det är det värt! Kommer nog ta ett sabbatsår och jobba/resa efter studenten tror jag! Vill helst plugga i Stockholm eller Götet, vi får se. :)

Snart ska jag iväg till dansen, street-funk heter det. Låter lite knas men blir nog bra! Vad jag vet blir det jag, Sandra, Disa, Frida och Matilda! Och sen en del nya ansikten! :)

Imorgon börjar jag kvart i sju igen, hoppar glatt ur sängen! Och jag som är världens sämsta morgonmänniska, haha!

Hade gött! :D

Hur man svimmar av en tå...

Första dagen på praktiken på kirurgen på sjukhuset idag! Jag var inte det minsta nervös, bara taggad. Det första jag får följa med på var en såromläggning, på tårna. Jag står och inspekterar, lär mig, antecknar (haha nej, nu skojar jag) och känner hur mina ben börjar darra. Jag förvandlas till Betty Spagetty. Det flimrar framför ögonen, så jag stapplar bort och sätter mig på en stol. Nånstans i mörkret hör jag att någon frågar hur jag mår, sen tar någon mej under armen och leder mig nånstans. Titta hit, titta dit, jag ser inte ett skit! Det var den läskigaste promenaden i hela mitt liv tror jag. Jag blir ledd till soffan och får lite saft. Långsamt släpper svimningsattacken och synen kommer tillbaka.
Hur lyckas jag?! Det var ett ynka sår. Jag är inte känslig för sånt (svårt att tro, men det är sant!) och har aldrig svimmat förut i hela mitt liv. Jaja, jag lyckas ju med det mesta så jag har slutat bli förvånad. Det var ju inte meningen att de skulle ta hand om mig, även fast jag måste få cred för att jag valde en bra plats att svimma på...

När jag återvänt till verkligheten igen fann jag det ganska grannt att gå runt i vita sjukhuskläder, foppatofflor och pennor i bröstfickan. Jag låtsades med mig själv att jag var Dr. Izzie Stevens. Tiden gick fort, det var trevlig personal och jag hade kul! På lunchen bestämde jag och Cornelia oss för att vi skulle undersöka byggnaden lite. Vi gjorde en liten utflykt till bebis<3, som är på BB (haha, där fick jag till det!). Jag är grymt avundsjuk!

Helgen var underbar (men sömnlös^^)! I lördags drog Emelie, Eve och jag på hockey. Det var den pinsammaste match jag varit på! Ouff, guldet känns långt borta... Efteråt drog vi hem till Alexandra (grymt längesedan!) och chillade ett tag. Det var mys! Måste göras oftare!

Imorgon väntar en ny spännande dag på sjukan. Och jag ska inte svimma! På kvällen sen drar dansen igång, ska bli sjukt kul! Har saknat det! Nu ska jag halka fram med cykeln till stallet och rida dressyr:)

Ha en chill måndagskväll!
Svimmaren...

"Vems 1800-tals telefon? Helen, det är walkie talkies ffs!"

Kom hem inatt från en grym vecka i fjällen!
Började mitt äventyr med att hamna i en svart backe, alldeles för tidigt. Bea och jag bestämde oss för att åka rumpa nerför. Det var...en ny upplevelse. De andra skidåkarna kollade konstigt på oss, men det är synd för dom att de inte hade lika roligt som vi!

Varför är man så sjukt flummig tidigt på morgonen? Haha, jag kom på en ny låt som jag hoppade runt som en bumbibjörn och sjöng när vi gjorde matsäck:
"B som i Bröd, B som i Box, B som i Bröd in Box!
Bröd in Box, hungriga flickor!"
Väckte halva vandrarhemmet tror jag..höhö.

Efter en lång dag i backen med kroppdelar liknandes smurf-blå nyans firade vi kvällen med att snöbasta! När man varvar bastun med att göra snöänglar så bildas det en ganska stor ispool i golvet på bastun. Sen när man är 10 pers i en bastu för 5 pers så kan det gå illa när man ska ta sig ur. Sandra fick erfara det, hon halkade och slog i armen på aggregatet, fick brännskada och rev upp halva underarmen. Jag, den framtida sjuksköterskan (?!) fick panik och sprang instinktivt därifrån. Sen insåg jag att hon hade faktiskt ramlat, och sprang tillbaka tre sekunder senare. Vi stog och sköljde armen med kallt vatten i en halv evighet innan vi hittade ett första hjälpen-kit. Tyvärr räckte det inte med min kunskap, så hon fick åka en sväng till en läkare. Så det kan gå az.

Jag skulle ju som sagt lära mig åka snowboard, och Adam hjälpte Sandra och mig att komma igång i barnbacken. Efter ett antal seriekrockar med polkastången och trollet så tyckte jag att jag började få kläm på det. Innan jag ramlade och gjorde ett whiplash-ryck med huvudet.  Däckade lite halvt, så bestämde mig för att lägga mig och vila i en soffa framför öppna spisen i värdshuset...Skön soffa...
Sen blir jag påhoppad av nån galning, oj, det var Sandra. Vart är jag?
Dom hade letat efter mig i typ en timme...no wonder they call me Törnrosa...

Sedan var det bara att gneta på i backen. Började få ganska bra koll på brädan (och mina fötter) men liften var en jäkel! Den ville retas med mig! Efter att ha ramlat i den fem gånger i rad fick jag nog. Jag satte mej på rumpan och kunde inte låta bli att tjuta av frustration. Stackars barn, dom fick ett utökat ordförråd den dagen...

När jag (och min smurfblå rumpa) fått nog så satte vi oss i fiket. Vi hade så sjukt kul att jag struntade i att jag bara gjorde två åk nerför backen den dagen. I restaurangen ropade de ut nummer till de som beställt mat, och jag fick den briljanta idén att hela vårt bord skulle ropa "BINGO!" nästa gång. Vi satt och väntade, och väntade...spänningen steg...
- "Nummer fjorton!"
- "BINGOOOOOOOOOO!!" ropade vi så högt att hela värdshuset stod stilla för en sekund. Tror att ungen bakom mig sket på sig. Hahaha! Vid det här laget var vi ganska flummiga. Vi öppnade paketet Singoalla, och till vår förfäran var de alldeles mjuka! Jag kom då på den andra briljanta idén att ta med dem upp i backen och ropa "Se upp i backen, mjuk kaka i nacken" och kasta dem på folk...:D

Sista kvällen vaknade jag av ett mystiskt ljud ute i korridoren. Det var Josse och Sussie som hade tampongkrig. Det var blodigt.

Allt för mej! Tjohej!

Partymyran ffs!

Senare idag drar jag iväg med Bea, Sandra och Ellan för en halv vecka i fjällen! Party party! Hade tänkt lära oss att åka snowboard! Haha! Med min rastlöshet och dåliga tålamod kommer det sluta med att jag trasslar in mig i liften det första jag gör, sätter mej i diket och tjurar, och så var det med det! Men tanken på att coolt glida nerför backen på en snygg, rosa snowboard får det att pirra till, jag ska fan klara det! :D

I fredags drog vi på fest i Brokind, mkt trevligt! Ganska svårt dock att smsa samtidigt som man dansar fem pers på ett trångt bord... Vaknade dock dagen efter med sminket kvar (tvättbjörnevarning!), en halv uppsats skriven på ryggen med bläckpenna (väldigt fula svärord, såsom djurgården!), fet huvudvärk och ett helt otroligt sjukt sug efter pizza!

Igår var det ju alla hjärtans dag! :) Min kunde inte varit bättre! Åkte in till stan för att äta middag på Ming Palace med Julia, Cicci, Viktor, Robert och Jocke. Men fint folk kommer ju sent, så vi åt själva och mötte upp de andra sen.
Haha, när jag skulle gå på toan där stod jag och väntade på att människan på toan skulle bli klar, men vilken tid det tog! Då frågade jag tjejen i garderoben om hon visste om det var någon därinne, sen gick hon raka vägen och öppnade dörren! Vadå, dörren var trög! Haha, blondinen strikes again! xD
När vi var klara och skulle beställa så gav jag snällt en tjuga (!) i dricks till servitören, sen betalade Virre, och han kommer ju inte tillbaka med växeln! Han tog ju typ 80 spänn i dricks! Hallå! Fattiga ungdomar!! :O
Sedan drog vi till fest i stan, fett nice! Hann med en sväng på Plaza (första gången ffs! :D bra jobbat!) och sen tillbaka till festen. Riktigt värd kväll med trevligt nytt folk och de bästa! <3

Nu drar ju som sagt eran kära blondin och gör fjällen osäkert, ni får höra om mina bravader om ett par dagar! Håll ut!

Partymyran!


Pinsam ragg-anekdot!!

Happy Valentine's!

Och för att hedra detta tänkte jag dela med mig av ett ganska pinsamt (eller, jag har kommit över det där med att skämmas över mig själv, roligare att skratta!) raggminne från i somras!

Jag hade så extremt tråkigt en sommardag att jag bestämde mig för att bege mig mot sommarortens badhus för att träna lite. När jag kommer in i entren möts jag av en grymt söt kille i kassan. Pling! Raggfunktion aktiveras! Jag betalar flirtigt min inträdesbiljett, ler sockersött och går mot insläppsspärren. Går emot. Och igen. Vad fan släpper den inte igenom mig för?! Då hör jag killen ropa:
- "Du kanske ska prova att stoppa in biljetten också!"

Och voila! Eder kära blondin har gjort det igen...


"Skydda din katt mot HIV!"

Är så äckligt lycklig just nu! :D

Somnade ganska sent igår, mitt uppe i ett sms xD appropå detta med sms, jag börjar bli allvarligt orolig över min hälsa... Min tummes hälsa, alltså. Jag hade ganska tråkigt på dubbeltimmen matte c igår (gjorde ett tal) så passade på att räkna(!) ut lite sms-statistik. Kom fram till detta:

*  än så länge denna månad har jag skickat iväg 1438 sms,
*  det blir ca 111 per dag,
*  alltså ungefär 5 i timmen, dygnet runt

Ska leta efter ett tumme-spa i värmland, tror jag.

Anyways, igår var det premiär för eran kära blondin på bilskola! Har bara kört vår bil innan, men det gick hur bra som helst! Sjukt pepp på att ta körkort nu, känns som att det inte alls är långt kvar! Eurotrip here we come!
Haha, billäraren var som en levande gps:
"Helen, v-i-d  n-ä-s-t-a  k-o-r-s-n-i-n-g, ta höööger."
"Helen, staaaaaaaanna h-ä-ä-är."
"Helen, om fem-tio meter, s-v-ä-n-g väääänster."
Hahaha, svårt att hålla mig för garv kan jag lova!

Vi naturare firade sportlovets ankomst storslaget med ett matte c(-p) prov!
När jag var "klar" gick jag fram och skulle ge mästerverket (HAHA) till matteläraren. Han skulle precis ta emot det när jag ryckte tillbaka det och sa teatrealiskt :
- "Medans du rättar detta, ha i åtanke att det är fredag den trettonde, är du gullig!"

På biologin lärde vi oss om lungor. Sen kom vi på något konstigt sätt in på barnprogrammet viktor och persikan. Sen gick det utför. En fråga ploppade upp i mitt huvud, kan djur ha könssjukdomar? Detta måste jag ju fråga! (I) Har INGEN tänkt på detta innan? Kan det vara så att jag är smart?! Kommer det vara möjligt att i framtiden erbjuda sin hund gardasil, mot livmoderhalscancer? Sen kom jag på att det är ju bara vi och delfinerna av däggdjuren som har sex för njutning (jo, det är sant! Delfiner har till och med gruppsex!) Så, då är det väl flippers klasskamrater jag ska informera om syfilis.

Som ni kanske redan räknat ut var jag inte så koncentrerad idag, satt och smsade när jag fick en rolig historia som lyder:
"Vad säger en blondin som är gravid?"

"Är du säker på att det är mitt barn?"

Haha! Bra, erkänn! Iallafall, han som skickade det till mig är själv blond, så jag smsade fort tillbaka: "Men du är ju också blond! ;)"
Sen kom en kall kår längs med ryggraden samtidigt som leveransrapporten, HAN ÄR JU KILLE FFS!

Hoppet är ute för mig.... xD




Välkommen till en blondins bekännelser!

Jag vill inte vara sämre än hälften av jordens befolkning och ger mej på att börja blogga!
Ni som hänger kvar här kommer få en jävla massa skratt, pinsamheter (skämmer ut mig 24/7),
bra tips och helt enkelt en skön vän!
För att beskriva mig kort så är jag en flummig liten prick som lever livet! Pluggar omvårdnadsprogrammet med naturvetenskaplig inriktning, sjukt kul!
En närmre presentation kommer i nästa inlägg! Hang in there! ^^

För det är så sant som det är sagt, BLONDES DO HAVE MORE FUN!
Jag pluggar omvårdnadsprogrammet med naturvetenskaplig inriktning!

RSS 2.0